Home » Bestelautoverzekering
 
Goed verzekerd op pad met uw bestelauto

Bestelautoverzekering berekenen bestelauto verzekering vergelijken bestel auto aanvragen bestelbus bestelbusverzekering den helder julianadorp verzekeringen Vergelijk hier uw bestelauto verzekering premie


Niemand wil toch te veel betalen voor zijn of haar bestelautoverzekering? Dat hoeft ook niet meer. Sinds kort kunt u online tarieven van autoverzekeraars (ook bestelauto's) met elkaar vergelijken. Hierdoor weet u zeker dat u bij de goedkoopste verzekeraar terecht komt van bestelauto's. 

Bereken uw bestelbusverzekering premie Vraag een bestelbusverzekering offerte aan


Bestelauto's zijn motorrijtuigen die vooral zijn ingericht voor het vervoer van goederen en die een toegestane maximummassa hebben van 3.500 kg of minder. Om voor de motorrijtuigenbelasting als bestelauto te worden aangemerkt en in aanmerking te komen voor het verlaagde tarief voor bestelauto's, moet de inrichting aan een aantal eisen voldoen. Of uw auto valt onder de definitie van een bestelauto wordt niet bepaald door de kleur van het kentekenbewijs (grijs of geel). De Belastingdienst beschouwt een auto als een bestelauto als die aan een aantal algemene en specifieke eisen voldoet.

Er zijn drie dekkingsvormen:

WA (wettelijke aansprakelijkheid)
Als eigenaar van een motorvoertuig bent u wettelijk verplicht uw auto te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). De WA verzekering vergoedt de schade die met uw auto wordt toegebracht aan personen of eigendommen. Schade aan uw eigen auto is niet verzekerd.

Beperkt Casco
Deze verzekering vergoedt de schade als gevolg van een aantal met name genoemde gebeurtenissen zoals brand/ontploffing, diefstal, ruitbreuk, storm/natuur en aanrijdingen met dieren. Deze verzekering wordt veelal afgesloten voor auto's met een nog hoge dagwaarde ( 4- 8 jaar oud). Bij de Beperkt casco dekking geldt een eigen risico. Bij sommige maatschappijen is dit eigen risico afkoopbaar. Ook kan soms gekozen worden voor een hoger eigen risico, wat premie korting geeft.

Volledig Casco
Deze verzekeringsvorm vergoedt, naast de beperkt casco dekking, schade aan de eigen auto. (ook als u zelf de veroorzaker bent). Deze verzekering wordt veelal afgesloten voor auto's tot 4 - 5 jaar oud. De meeste maatschappijen hanteren een nieuwwaarde-regeling. Over het algemeen wordt in het 1e jaar de volledige nieuwwaarde vergoedt, na het 1e jaar volgt dan een afschrijvingsregeling. Een enkele maatschappij hanteert zelfs een drie jaar aanschafwaarde regeling. Bij de Volledig Casco dekking geldt een eigen risico. Bij sommige maatschappijen is dit eigen risico afkoopbaar. Ook kan soms gekozen worden voor een hoger eigen risico, wat premie korting geeft.