Home » Huis en Gezin » Inboedelverzekering
 
Inboedelverzekering

inboedelverzekering inboedel verzekering premie berekenen offerte berekening computerverzekering sieradenverzekering geldverzekering den-helder julianadorp Vergelijk hier uw inboedel verzekering premie


Een inboedelverzekering vergoedt de schade die uw huisraad kan oplopen, bijvoorbeeld door brand of diefstal. In het algemeen geldt de verzekering voor de gehele huishoudelijke inboedel. Daarbij geldt wel als voorwaarde dat deze inboedel voor particulier gebruik bestemd is.

Bereken uw inboedel verzekering premie Vraag een inboedel verzekering offerte aan


Op de inboedelverzekering zijn naast uw volledige huisraad zelfs uw computerapparatuur, sieraden en contant geld meeverzekerd. 

Voor welk bedrag verzekeren?
Het is van groot belang dat u bij het afsluiten van de verzekering de juiste waarde van uw inboedel opgeeft. Is dit bedrag te laag, dan is er namelijk sprake van onderverzekering. Bij onderverzekering wordt er altijd maar een gedeelte van de schade uitgekeerd, ook als bijvoorbeeld een gedeelte van uw inboedel schade oploopt en die schade lager is dan het totaal verzekerde bedrag. 

Hoe bepaalt u die waarde? Ten eerste bieden verzekeringsmaatschappijen de zogenaamde inboedelwaardemeter aan. Door het invullen van een vragenlijst kunt u met een simpel puntensysteem snel het verzekerde bedrag uitrekenen. Met een ingevulde inboedelwaardemeter garanderen verzekeringsmaatschappijen dat er nooit sprake van onderverzekering is. Bedenk echter wel dat de inboedelmeter gebaseerd is op gemiddelden in Nederland. Als u denkt dat u van dit gemiddelde afwijkt, bijvoorbeeld omdat u relatief veel geld aan designmeubelen uitgeeft, dan kan het raadzaam zijn een inventarisatielijst in te vullen. Dat kost meer tijd dan het invullen van een inboedelwaardemeter, maar geeft ook meer zekerheid. Tot slot is het mogelijk de waarde van uw inboedel vast te laten stellen door een be
ëdigd taxateur. Ook bij een taxatierapport van niet ouder dan drie jaar garanderen de meeste verzekeringsmaatschappijen dat er nooit sprake zal zijn van onderverzekering.

Bereken snel en gemakkelijk online uw premie voor de inboedelverzekering!